Προσεχώς η διαδικτυακή πλατφόρμα αίτησης φοίτησης Πειραματικών Σχολείων

Με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν αναφορικά με τις αιτήσεις μαθητών στα πειραματικά σχολεία, από μέρα σε μέρα αναμένεται να καταστεί λειτουργική η διαδικτυακή πλατφόρμα ηλεκτρονικών αιτήσεων, έτσι να είναι σε θέση οι ενδιαφερόμενοι γονείς και μαθητές να αποστείλουν την δήλωση
εγγραφής τους στα σχολεία της Χίου, τα οποία είναι το 3 ο Νηπιαγωγείο και το 2 ο Δημοτικό Σχολείο.

Σε δηλώσεις του σχετικά με το ζήτημα, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Ρες, επεξήγησε ότι οι ήδη φοιτούντες του 2 ου Δημοτικού Σχολείου, δεν θα επηρεαστούν από την αναθεώρηση του συστήματος, επομένως δεν θα υποβληθούν σε κλήρωση για την παραμονή τους. Εν αντιθέσει, η διαδικασία της κλήρωσης αφορά τους νέους εγγεγραμμένους της Πρώτης τάξεως του δημοτικού, όπου και θα διατίθενται δύο τμήματα φοίτησης που θα αποτελούνται από 40 μαθητές, ενώ την τάξη του νηπιαγωγείου θα στελεχώνουν 20 μαθητές.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη την ανανεωμένη νομοθεσία υπ. αριθμόν 4692/20, υφίστανται αλλαγές που θα επηρεάσουν τις παρεχόμενες εκπαιδευτικές υπηρεσίες των εργαζομένων, τα εφαρμοσμένα προγράμματα, όσο και τις βιωματικές δράσεις που θα λαμβάνουν χώρα στα σχολεία γενικής εκπαίδευσης. Αναφορικά με την διατήρηση των θέσεων εργασίας των ήδη υπαρχόντων εκπαιδευτικών, για την παραμονή τους στο υπαλληλικό προσωπικό του σχολικού συστήματος, οφείλουν να έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση για την συνέχιση της εργασίας τους. Σε περίπτωση μη πλήρωσης ολοκληρωτικά των προαπαιτούμενων ειδικοτήτων, σύμφωνα με τα εκάστοτε ακαδημαϊκά κριτήρια, η Σχολική Διεύθυνση θα δημιουργήσει μια λίστα εκπαιδευτικών, από την οποία θα αναδειχθούν επιλαχόντες για να καλύψουν τα κενά θέσεων του 2 ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Χίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.